Foto van de buitengevel

Kantoorpand Javastraat – Den Haag

Opdrachtgever: Stichting Prinses Beatrixfonds

Problematiek

De gevels van het Prinses Beatrixfonds waren ernstig vervuild door het verkeer van de Laan Copes van Cattenburgh.

Na jarenlang overschilderen van de gevels was het in 2012 noodzakelijk het houtwerk en de gepleisterde onderdelen van de gevels geheel te ontdoen van al zijn verflagen. Sommige ornamenten waren geheel dicht geschilderd en kregen na restauratie hun oorspronkelijke details terug. Talloze scheuren en onvolkomenheden kwamen te voorschijn en werden hersteld. Ornamenten en lijsten werden aangeheeld en deels vernieuwd.

Veel aandacht werd besteed aan het technisch herstel zodat de gevels er weer jaren tegen kunnen.

Het resultaat

IMG_0077
IMG_0076

Bekijk ook onze soortgelijke projecten

Deel deze pagina