Foto’s van de reconstructie

Grafmonument echtpaar Lefevre de Montigny – Bisdom van Vliet

Oplevering: 2006

Opdrachtgever: Museum Stichting Bisdom van Vliet

Reconstructie grafmonument

Tegenover Bisdom van Vliet te Haastrecht is de “overtuin” gelegen. Deze werd oorspronkelijk van het huis gescheiden door een straat, maar tegenwoordig is dit een drukke provinciale weg. In de voormalige tuin van het huis Bisdom van Vliet ligt het grafmonument van de laatste bewoners van het huis, de heer en mevrouw Lefevre de Montigny – Bisdom van Vliet die in de nabijheid van hun huis begraven wilden worden. Ook is er een aparte steen voor de hond Nora.

Nadat de tuin is overgedragen aan de Gemeente Haastrecht is wegens vermoedelijke bouwvalligheid het oorspronkelijke baldakijn verwijderd en vervangen door een stevig maar grof traliehek. Op basis van vier oude foto’s zijn het baldakijn en het hek gereconstrueerd, met gegoten metalen kolommen, zinken spuwers met drakenkoppen en een houten overkapping gedekt met ronde leien.

Bekijk ook onze soortgelijke projecten

Deel deze pagina