3D inmeten van kantoorpanden

Voordelen 3D inmeten van kantoorpanden

Het 3D inmeten van kantoorpanden is een groot voordeel voor vastgoedeigenaren. Het laserscannen en berekenen van de oppervlakken via de norm NEN 2580 geeft een snel overzicht van de ruimten die in bezit zijn en hoeveel verhuurbaar oppervlak exact aanwezig is. Mogelijke fouten in berekeningen van de ruimte, metingen of tekeningen kunnen zo gecorrigeerd worden.

Ten opzichte van handmatig meten is 3D laserscannen nauwkeuriger en sneller. Dat laatste zorgt ervoor dat eventuele overlast voor gebruikers van een pand tot een minimum beperkt wordt. Een 3D scan geeft een compleet beeld van de toestand van alle ruimten en de opgeslagen gegevens zijn zo altijd een bron voor naslag en verdere bewerking.

3D visualisaties en verwerking meetgegevens

Met het basisbestand van de meetgegevens van een 3D laserscan zijn naderhand veel verschillende interessante toepassingen mogelijk. Het is te gebruiken voor 2D bouwtekeningen en met behulp van digitale fotografie in te kleuren voor 3D ontwerpen of visualisaties. Een potentiële koper of huurder kan op die manier de ruimte vanuit verschillende perspectieven zien en mogelijk zelf een nieuwe indeling voorstellen.

Stel hier uw vraag