Afbeeldingen van het interieur van het hospice na de renovatie.

Hospice – Wassenaar

Opdracht: Renovatie interieur

Opdrachtgever: Stichting Hospice Wassenaar

Vis Architecten heeft van Stichting Hospice Wassenaar de opdracht gekregen om in 2013 het voormalige zorghotel van de Stichting Wassenaarse Zorgverlening te renoveren tot hospice. Hierbij lag de focus op de renovatie van het interieur ten behoeven van zes gastenkamers en bijbehorende voorzieningen. De voormalige pastorie naast de Willibrorduskerk was in 2006 verbouwd tot zorghotel, waar echter te weinig gebruik van werd gemaakt.

Uitgangspunten renovatie

De Stichting Hospice Wassenaar had grote behoefte aan een beter geschikt gebouw en kon het pand in 2013 verwerven. Veel voorzieningen, zoals een lift en grote kamers met ieder een eigen badkamer waren al aanwezig. De verbouwing van het interieur bestond vooral uit het optimaliseren van de algemene vertrekken voor de gasten, verpleegkundige medewerkers en vrijwilligers. De grote eetkeuken met serre en uitzicht op de tuin is het centrale vertrek op de begane grond.

Veel aandacht is besteed aan het verbeteren van de sfeer, door middel van warme kleuren en bijzondere verlichting. In enkele maanden tijd is door een aantal bedrijven uit Wassenaar, Voorschoten en Den Haag in uitstekende samenwerking een prachtig resultaat behaald.Bekijk ook onze soortgelijke projecten

Deel deze pagina