Stoeplaan 1

Landhuis De Gijselaar aan de Stoeplaan 1 te Wassenaar na oplevering

Landhuis De Gijselaar wint Wassenaarse Monumentenprijs 2017!

Tijdens Open Monumentendag heeft de restauratie van Landhuis De Gijselaar aan Stoeplaan 1 te Wassenaar de Monumentenprijs 2017 gewonnen. Volgens het juryrapport geldt deze restauratie door Vis Architecten o.l.v. Ir. L. Vis als “een uitstekend voorbeeld van het grondig herstel van een typisch Wassenaarse villa met het terugbrengen van vele unieke details en tegelijkertijd het aanbrengen van eigentijdse voorzieningen, die geheel aansluiten bij het oorspronkelijk concept en tevens de beleefbaarheid en bewoonbaarheid zeer ten goede komen”.

De Monumentenprijs wordt tweejaarlijks door de gemeente Wassenaar uitgereikt op Open Monumentendag en geeft erkenning en uit waardering aan eigenaren die hun monument goed en zorgvuldig in stand houden en aan hen die zich inzetten voor het behoud van cultureel erfgoed.

De Commissie Wassenaarse Monumenten prijs heeft de Monumentenprijs 2017 uitgereikt aan de heer en mevrouw Dennis en Merel Zandbergen-John voor de bijzonder zorgvuldige en succesvolle restauratie van Landhuis de Gijselaar, Stoeplaan 1 te Wassenaar.

Gemeente Wassenaar heeft een publicatie uitgegeven met meer informatie over de winnaars en de andere genomineerden van 2017. Deze is hieronder te zien:

Monumentenprijs 2017 stoeplaan 1

Wil je meer weten over de aanpak van Vis Restauratie Architecten? Neem dan contact op:

Lees ook over het bouwproces bij monumenten

  1. Voorbereidingsfase
  2. Schetsfase
  3. Definitief Ontwerpfase
  4. Bestekfase
  5. Uitvoeringsfase

E-mail: o.vis@visarchitecten.nl Tel: 070 - 361 5722

Deel deze pagina

Leave a Comment

Your email address will not be published.